پرواز

پرواز

سیاسی،فرهنگی،اجتماعی
پرواز

پرواز

سیاسی،فرهنگی،اجتماعی

زندگینامه سرتیپ شهید جواد فکوری

  سرتیپ شهید جواد فکوری فرزند حسن، در تاریخ 1317/10/17 در تبریز به دنیا آمد. پس از طی دوران طفولیت، بعد از درگذشت پدر به همراه خانواده به تهران مهاجرت نمود. با اخذ دیپلم متوسطه وارد دانشکده افسری شد و پس از فراغت از تحصیل به نیروی هوایی پیوست. 
نتیجه تصویری برای شهید فکوری+زندگینامه
 سرتیپ شهید جواد فکوری فرزند حسن، در تاریخ 1317/10/17 در تبریز به دنیا آمد. پس از طی دوران طفولیت، بعد از درگذشت پدر به همراه خانواده به تهران مهاجرت نمود. با اخذ دیپلم متوسطه وارد دانشکده افسری شد و پس از فراغت از تحصیل به نیروی هوایی پیوست. به مدت سه سال از مهر ماه 1339 دوره‌های تکمیلی خلبانی (F4 ) و فرماندهی گردان هوایی را در آمریکا سپری نمود.

او در آذر ماه سال 1342 در سن 24 سالگی ازدواج نمود. اولین محل خدمت او پایگاه هوایی تهران بود و در سال 1342 به دزفول منتقل شد. شش ماه بعد به پایگاه مهرآباد تهران و سه ماه بعد به پایگاه شاهرخی (شهید نوژه) همدان انتقال یافت.

شهید فکوری در این زمان به مأموریت یک ماهه به پاکستان رفت. در سال 1346 پس از سه سال خدمت در همدان به شیراز منتقل شد و پس از چند ماهی برای مأموریت 6 ماهه به آمریکا رفت.

در پایان 8 سال خدمت در شیراز در شهریور ماه 1354 به تهران انتقال یافت و در خرداد ماه 1356 با درجه سرهنگ دومی جهت گذراندن دوره «ستاد و فرماندهی» به آمریکا ـ پایگاه نیوجرسی و آلاباماـ  اعزام شد.

سرهنگ فکوری، همراه خانواده 21 ماه در نیویورک اقامت داشت و در اسفند ماه 1357 پس از پیروزی انقلاب اسلامی علی‌رغم چندین پیشنهاد از طرف ارتش آمریکا مبنی بر ماندن در آنجا به وطن بازگشت (به عشق ایران، انقلاب و امام).

سرهنگ پس از پائین آمدن از هواپیما به همسرش گفت: "این همان ایران است که برایش آن همه رنج بردم. من ایران را این طور می‌خواستم".

پایگاه هوایی تبریز در سال 1358 شاهد حضور فرمانده متفکر و کاردانی چون جواد فکوری بود. در همین ایام توسط ضد انقلاب (خلق مسلمان) ربوده شد و با رشادت از چنگال آنها نجات یافت و پایگاه را آماده دفاع همه جانبه هوایی از خاک وطن نمود.

مسئولیت های عمده او در دوران پس از پیروزی انقلاب عبارتند از: فرماندهی پشتیبانی پایگاه دوم شکاری، فرماندهی پایگاه دوم شکاری، فرماندهی پایگاه یکم شکاری، معاون عملیاتی نیروی هوایی و فرماندهی نیروی هوایی.

سرتیپ فکوری پس از تشکیل کابینه شهید رجایی با حفظ سمت به عنوان وزیر دفاع برگزیده شد و پس از این که سرهنگ معینی‌پور به فرماندهی نیروی هوایی گمارده شد، مورد تشویق قرار گرفت و به پست مشاور جانشینی رئیس ستاد مشترک ارتش انتخاب شد.

در اولین روز جنگ تحمیلی و حمله هوایی همه جانبه دشمن به کشور، با مدیریت شهید فکوری، قبل از این که حتی هواپیمای دشمن به آشیانه برگردند 140 جنگنده ایرانی جواب هجوم ناجوانمردانه دشمن را در به آتش کشیدن مراکز حیاتی اقتصادی او داد و قدرت بالای نیروی هوایی ایران را به رخ جهانیان کشید.

سرانجام در روز 1360/07/07 سرتیپ شهید فکوری پس از پایان عملیات ثامن ‌الائمه همراه با فرماندهان شهید نامجو، فلاحی، کلاهدوز و جهان آرا در حال بازگشت به تهران در حوالی کهریزک در پی سانحه هوایی به فیض شهادت نائل آمد.

روحش شاد و یادش گرامی باد


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.